Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ένα σπίτι. Ένα μυστικό. Ένας άντρας. Δύο αδελφές.

«ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» | Μια ταινία του Παντελή Βούλγαρη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ». Το σενάριο είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη και βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της που η ιστορία του διαδραματίζεται στο ναυτονήσι της Άνδρου, τις δεκαετίες του ’30 και ’40. Η «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» εκδόθηκε το 1997, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.
Η πρόταση για την κινηματογράφηση έγινε στον Παντελή Βούλγαρη από Ανδριώτες που υποστήριξαν την παραγωγή με κάθε τρόπο. Η κινητοποίηση φορέων και κατοίκων του νησιού, η πολύπλευρη συμβολή και συμμετοχή τους υπογράφουν την υλοποίηση της ταινίας. Η «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» μας ταξιδεύει στα βαθειά της ανθρώπινης περιπέτειας. Ζωές που ορίζονται από τη μακρά απουσία των ανδρών στα ποντοπόρα βαπόρια, τη μοναξιά των γυναικών στο νησί, τις αυστηρές κοινωνικές επιταγές της εποχής. Η δουλειά, ο έρωτας, το πάθος, η πίστη, η λησμονιά, το συμφέρον, η τύψη, ο πόλεμος, το πένθος, όλα βολοδέρνουν στα σαράντα κύματα της θάλασσας και στις φουρτούνες της ψυχής και της συνείδησης.
Ο Βούλγαρης με διεισδυτική και στοχαστική ματιά αφηγείται κινηματογραφικά μία ιστορία, που φωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας, τα κρυμμένα μυστικά, τις ταραγμένες σχέσεις και το κόστος της υποταγής. Για μία ακόμη φορά εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.
Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 5 Δεκεμβρίου 2013 από τη Feelgood Entertainment.


συνέχεια ... εδώhttp://selides.kastaniotis.com/2013/07/31/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;