Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Πιο κοντά φέρνει η κρίση αφεντικά και εργαζόμενους



Ελάχιστα αφεντικά πρέπει να ανησυχούν ότι οι εργαζόμενοι εποφθαλμιούν τις θέσεις τους, καθώς οι περισσότεροι μισθωτοί αρκούνται στο ότι έχουν δουλειά, ενώ 20% από αυτούς δηλώνουν έτοιμοι να συνάψουν ερωτική σχέση με το αφεντικό τους, εφόσον αυτό θα ευνοήσει την καριέρα τους. Η ύφεση στις ΗΠΑ έφερε πιο κοντά αφεντικά και υφισταμένους, ενώ μόλις 30% των ερωτηθέντων υπαλλήλων θα ήθελε να έχει τη θέση του αφεντικού του, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της εταιρίας εύρεσης εργασίας Adecco Staffing.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένοι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να καταφύγουν στα ύστατα μέσα για να διατηρήσουν τη θέση τους. Σχεδόν 20% είπαν ότι θα είχαν ερωτική σχέση με το αφεντικό τους εάν αυτό θα βοηθούσε τη σταδιοδρομία τους, ενώ αντίστοιχο ποσοστό μοιράζεται ηλεκτρονικούς «δεσμούς» με τα αφεντικά του, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Η κατάληψη της θέσης του αφεντικού δεν αποτελεί, όμως, την πρώτη προτεραιότητα. Εργαζόμενοι με παιδιά ηλικίας 18 ετών και κάτω, επιθυμούν συχνότερα να καταλάβουν τη θέση του αφεντικού, για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές και άλλες δαπάνες των τέκνων τους. Με την ανεργία να βρίσκεται στο 10%, όσοι συνεχίζουν να εργάζονται νιώθουν πολύ τυχεροί και ικανοί. Το συναίσθημα αυτό συντελεί στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ εργαζόμενου και αφεντικού.

συνέχεια: .... portal.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;