Το ΑΚΕΛ προειδοποίησε, ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
θα προκαλέσει χάος σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε
ανακοίνωση το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για τυχοδιωκτική ενέργεια του βρετανικού
και αμερικανού παράγοντα με στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους
γεωπολιτικών συμφερόντων.
Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης, ότι η Λευκωσία πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση
για την επαπειλούμενη επέμβαση και για τη χρήση της Κύπρου ως ορμητηρίου
του ΝΑΤΟ. Παρανομία χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τη χρησιμοποίηση των βρετανικών
βάσεων ως ορμητηρίου για επιθέσεις εναντίον της Συρίας. Σε δήλωση του ο
γραμματέας της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε, ότι πρόκειται για
παραβίαση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.
Τόνισε επίσης, ότι μια τέτοια ενέργεια θα εμπλέξει την Κύπρο σε
περιπέτειες και κάλεσε την κυβέρνηση να προειδοποιήσει αμέσως τη
Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πως αντιτίθεται στην χρησιμοποίηση,
κατά οποιοδήποτε τρόπο, των βρετανικών βάσεων σε πολεμικές επιχειρήσεις.
Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου τόνισε ότι η
Κύπρος θα πρέπει να αφεθεί εκτός της συριακής κρίσης και κάλεσε την
κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι απαγορεύει τη χρησιμοποίηση της Κύπρου ως
επιθετικού ορμητηρίου κατά της Συρίας.
Τρίτη 27 Αυγούστου 2013
Κύπρος: Αντιδράσεις στη χρήση βρετανικών βάσεων κατά της Συρίας
Από: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/339693/kypros-antidraseis-sti-hrisi-vretanikon-vaseon-kata-tis-syrias
Την αντίδραση πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν δημοσιεύματα στον
βρετανικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για απογείωση μαχητικών αεροσκαφών
Τορνέϊντος σε επιδρομές στο συριακό έδαφος.
Πώς θα έχετε έναν δροσερό ύπνο χωρίς air condition; 10 μικρά tips...
Κλιματιστικό, θα σκεφτείτε ως την απόλυτη λύση. Χαράτσι, θα απαντήσουμε εμείς και κάπως έτσι η λύση αυτή θα ξεχαστεί σε μία στιγμή. Αλλά με τη ζέστη που επιμένει τι κάνουμε; Ανακαλύπτουμε νέες επιλογές για έναν απολαυστικό ύπνο χωρίς κλιματισμό. Και ιδού οι 10 αποδείξεις...
1. Βαμβάκι...100%
Ξεχάστε τα σεντόνια από σατέν, μετάξι και πολυεστέρα, αν θέλετε να κοιμηθείτε χωρίς να «σκάτε» από τη ζέστη. Επιλέξτε βαμβακερά και ειδικά μάλιστα τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά σεντόνια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ βαμβάκι, που «αναπνέει» και είναι ιδανικά για την προώθηση της αρμονικής ροής του αέρα στην κρεβατοκάμαρα.
2. Ποιός άναψε το φούρνο;
Το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε κατσαρόλα και τηγάνια στην κουζίνα. Αντί γι' αυτές τις πιο χειμερινές επιλογές, προτιμήστε μία σαλάτα αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσετε την κουζίνα και τις εστίες, οι οποίες αναπόφευκτα θα δημιουργήσουν περισσότερη θερμότητα στο σπίτι.
Επίσης, ανταλλάξτε τα μεγάλα γεύματα με μικρότερα και ελαφρύτερα, που είναι σαφώς πιο εύκολα να τα μεταβολίσει ο οργανισμός. Εξάλλου, να θυμάστε ότι το σώμα παράγει περισσότερη θερμότητα όταν καταναλώνετε ένα κομμάτι κρέας παρά μια πιατέλα με φρούτα, λαχανικά και όσπρια.
3. Δροσιά...τώρα
Αν πάλι η ζέστη είναι αφόρητη και χρειάζεστε άμεση βοήθεια, απλά εφαρμόστε πάγο ή κρύες κομπρέσες στα σημεία του σώματος σας, που πιάνετε το σφυγμό σας. Με απλά λόγια, στους καρπούς, το λαιμό, τους αγκώνες, τη βουβωνική χώρα, τους αστραγάλους και πίσω από τα γόνατα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε μία βρεγμένη πετσέτα στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα πόδια θεωρούνται ο «θερμοστάτης» του σώματος και διατηρώντας τα δροσερά, θα μπορέσετε να δροσίσετε όλο σας το σώμα.
4. Ποιες πιζάμες;
Το καλοκαίρι πρέπει να εφαρμόζετε την τακτική «όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα». Ξεχάστε τις πιζάμες σας και διαλέξτε ένα χαλαρό, μαλακό βαμβακερό πουκάμισο και σορτς ή εσώρουχα για τον ύπνο σας.
Για τους πιο τολμηρούς ή εκείνους, που δεν αντέχουν καθόλου τη ζέστη, υπάρχει και η επιλογή του «γυμνού», αλλά εδώ οι απόψεις διίστανται. Άλλοι θεωρούν, ότι το να μη φορούν τίποτα στον ύπνο βοηθά να διατηρηθούν δροσεροί, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι ο ιδρώτας παραμένει στο σώμα αντί να απομακρύνεται με τη βοήθεια του υφάσματος. Η επιλογή δική σας.
5. Το νερό, νεράκι
Για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας δροσερό, χρειάζεστε ενυδάτωση. Με απλά λόγια, νερό. Πιείτε ένα δροσερό ποτήρι νερό πριν κοιμηθείτε. Όταν το βράδυ θα γυρνάτε πλευρό και θα ιδρώνετε, θα αφυδατωθείτε, άρα καλό είναι να έχετε αποθέματα υγρών στο σώμα σας.
6. Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά
Ο θερμός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ανεβαίνει, άρα μία καλή κίνηση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι (ή καλύτερα το στρώμα σας) όσο πιο χαμηλά στο πάτωμα γίνεται.
7. Δροσιστείτε φυσικά
Ένα κρύο ντους δίνει άλλη αίσθηση, ειδικά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού. Κάντε ένα χλιαρό ντους (προσοχή: όχι τελείως κρύο γιατί το νερό θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα και σύντομα θα αισθανθείτε να ζεσταίνεστε ακόμη περισσότερο) μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος. Καθαροί και δροσεροί μπορείτε να απολαύσετε έναν ευχάριστο ύπνο.
8. Πιο καλή μοναξιά
Οι εργένηδες της παρέας είναι οι τυχεροί του καλοκαιριού. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στον ύπνο. Επιλέξτε να κοιμηθείτε μόνοι σας σε ένα κρεβάτι, όπου θα έχετε την άνεση να τεντώνεστε και να αλλάζετε θέση, όποτε το θελήσετε.
Ο καλύτερος τρόπος δε, για να μη ζεσταίνεστε είναι να κοιμάστε με τα χέρια και τα πόδια χωρίς να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς έτσι μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, επιτρέποντας παράλληλα στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το σώμα.
9. Είπε κανείς...αιώρα;
Παράτολμο το σχέδιο, ίσως και πολύ φιλόδοξο, αλλά αν το σπίτι σας ( ή το μπαλκόνι σας) το επιτρέπει, επιλέξτε να κοιμηθείτε σε μία αιώρα ή έστω μία απλή κούνια. Και οι δύο αυτοί τρόποι, είναι ιδανικοί για έναν «δροσερό» ύπνο, καθώς αυξάνουν τη ροή του αέρα.
10. Κατασκήνωση στο σπίτι
Αν είστε ακόμη πιο τυχεροί και το σπίτι σας έχει κήπο ή αυλή, εξασκείστε τις ικανότητές σας στο κάμπινγκ. Σκηνή, στρώμα και sleeping bag θα σας προσφέρουν απλόχερα έναν απολαυστικό ύπνο.
"Γιατί δώσαμε οδηγία να προσέχουν την Ελλάδα"
Όλο το άρθρο: http://www.sport24.gr/football/Kosmos/giati_dwsame_odhgia_na_prosexoyn_thn_ellada.2380617.html
O εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Ολλανδών
Ποδοσφαιριστών (VVCS) και μέλος της FIFPro, Λουίς Έφεραρντ εξηγεί
αποκλειστικά στο Sport24.gr γιατί συμβουλεύει τους συμπατριώτες του να
μην αγωνίζονται στην Ελλάδα. Επίσης αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο
καταστρατηγούνται τα συμβόλαια στη χώρα μας, την κινητοποίηση της FIFA
με προσλήψεις νομικών, ενώ προτείνει τυποποιημένες συμβάσεις στην
ελληνική Super League.
http://www.sport24.gr/football/Kosmos/giati_dwsame_odhgia_na_prosexoyn_thn_ellada.2380617.html |
Σάββατο 24 Αυγούστου 2013
Μην ξεχνάτε να ελέγχετε το μαγνήσιο. Η έλλειψη του προκαλεί μουδιάσματα, κράμπες, ημικρανίες, κόπωση. Σε ποιες τροφές υπάρχει το μαγνήσιο;
Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Το μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο υπάρχει στα οστά, στους ιστούς και τα όργανα του σώματος.
Είναι ένα ενδοκυττάριο μεταλλικό στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να λαμβάνουμε σε συγκεκριμένες ποσότητες. Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχουν πολλά βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο, προκειμένου όμως αυτά να λειτουργήσουν εξαρτώνται από το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο ενεργοποιεί περισσότερες από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα, όλες το ίδιο απαραίτητες ώστε αυτό να λειτουργήσει σωστά. «Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η ανεπάρκεια σε μαγνήσιο είναι πολύ συχνή ακόμα και σ’ εκείνους που το παίρνουν ως συμπλήρωμα τακτικά».
Μαγνήσιο και ασβέστιο
To μαγνήσιο εμπλέκεται στενά μαζί με το ασβέστιο στο μεταβολισμό. Διανέμεται ευρέως στα μαλακά μόρια και το σκελετό, ο οποίος περιέχει περισσότερο από το 70% της συνολικής του ποσότητας στο σώμα. Εάν η λήψη του μέσω της διατροφής μειωθεί, το σώμα προστατεύεται από την απώλεια μαγνησίου μειώνοντας την ποσότητα αυτού στα ούρα, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση του εν λόγω μετάλλου για μελλοντική χρήση. Το μαγνήσιο πρέπει να είναι παρόν σε κατάλληλες ποσότητες διότι βοηθά στην αφομοίωση του ασβεστίου. Καθώς το μαγνήσιο τείνει να απορροφάται σε χαμηλά επίπεδα από τη διατροφή, η έλλειψη αυτού είναι ευρέως διαδεδομένη.
Το μαγνήσιο ενεργοποιεί περισσότερα από 300 ένζυμα στο σώμα. Το μαγνήσιο επηρεάζει τα χαρακτηριστικά διαβατότητας και τις ηλεκτρικές ιδιότητες της μεμβράνης. Ελαττωμένα επίπεδα μαγνησίου αυξάνουν τη μεμβρανική αγωγιμότητα ιστών, όπως η καρδιά. Το μαγνήσιο ανταγωνίζεται το ασβέστιο για δεσμευτικές θέσεις σε μεμβράνες και διεγείρει τη συγκέντρωση ασβεστίου από το σαρκοπλασματικό δίκτυο. Υπομαγνησιαιμία μπορεί να επηρεάσει η έκκριση και η δράση της PYN και να οδηγήσει σε υπασβεστιαιμία.
Ο οργανισμός ενός ενήλικα περιέχει γύρω στα 24 γραμμάρια μαγνησίου, εκ των οποίων το 65% βρίσκεται στα οστά. Περισσότερο από το 65% της ποσότητας του μαγνησίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά, όπου μαζί με το ασβέστιο και το φώσφορο βοηθά στο σχηματισμό τους και τους παρέχει ανθεκτικότητα. Το 39% στον ιστό και τα όργανα και μόλις 1% στο πλάσμα του αίματος. Το μαγνήσιο παίζει καίριο ρόλο στην απελευθέρωση ενέργειας, καθώς είναι συμπαράγοντας στις αντιδράσεις απελευθέρωσης ενέργειας. Είναι επίσης απαραίτητο για τη σύνθεση του RNA και την αντιγραφή του DNA, π.χ. κατά την παραγωγή κυττάρων. Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυ. Κάποιες φορές αναφέρεται ως το μέταλλο «κατά του στρες», λόγω του ρόλου του στη μυϊκή χαλάρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση και διατήρηση των σωματικών κυττάρων και ιστών, καθώς αποτελεί συμπαράγοντα στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών.
Σε τι χρησιμεύει το μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι:
· Αγχολυτικό,
· Αντιφλεγμονώδες,
· Αντιαλλεργικό,
· Ρυθμιστής της θερμοκρασίας του σώματος,
· Απαραίτητο για την οστεοποίηση (βοηθάει το ασβέστιο να εισχωρήσει στα οστά),
· Ρυθμιστής του γλυκιδικού και λιπιδικού μεταβολισμού των μυϊκών, καρδιακών και νευρικών ιστών.
Πλην όμως των παραπάνω καταστάσεων το Μαγνήσιο έχει συνδυασθεί και με άλλες παθήσεις:
Mαγνήσιο Μνήμη και Eγκεφαλικό
Η έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό μας, μπορεί να μειώνει τη μνήμη και τις δυνατότητες μάθησης. Αντίθετα η αφθονία μαγνησίου μπορεί να βελτιώνει τις γνωστικές μας λειτουργίες.
Το μαγνήσιο ρυθμίζει στον εγκέφαλο υποδοχείς που έχουν
καθοριστικό ρόλο στη μνήμη και στη μάθηση. Η διατήρηση κανονικής συγκέντρωσης μαγνησίου στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των συνάψεων του κεντρικού νευρικού συστήματος στις οποίες βασίζεται η μνήμη μας
Σε περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων παρατηρείται μείωση του μαγνησίου στον ορό του αίματος. Η αυξημένη πρόσληψη του μαγνησίου επιταχύνει την αποκατάσταση. Η επάρκεια μαγνησίου στον οργανισμό είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Όταν ο οργανισμός έχει ανεπάρκεια μαγνησίου, τα νευρικά κύτταρα μπορεί να μη δίνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα, με αποτέλεσμα να γίνονται πολύ ευαίσθητα και άκρως αντιδραστικά. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το άτομο γίνεται υπερβολικά νευρικό και υπερευαίσθητο, διακατέχεται από έντονη νευρικότητα και ανησυχία, αντιδρά απότομα στους έντονους θορύβους και γενικά έχει την εντύπωση πως οι θόρυβοι είναι πολύ δυνατότεροι.
Μαγνήσιο και Stress
Σχετικά πρόσφατα αποδείχθηκε ότι σε άτομα που εργάζονται κάτω από δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες (έντονος θόρυβος) ή μετά από έντονη πνευματική κόπωση το Μαγνήσιο του οργανισμού τους μειώνεται επειδή αυξάνεται η αποβολή του από τα νεφρά στα ούρα. Πράγματι σε αυτά τα άτομα, μελέτες έδειξαν ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής που περιείχαν Μαγνήσιο βοήθησε σημαντικά την επαναφορά των επιπέδων του στο φυσιολογικό και την θεραπεία των όποιων συμπτωμάτων. Επίσης, η ανεπάρκεια του μαγνησίου μπορεί να φέρει διαταραχές στον ύπνο, με κυριότερες την αϋπνία, τις κράμπες, το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας από μυικούς σπασμούς και γενικότερα μια δυσάρεστη αίσθηση.
Μαγνήσιο και Ημικρανίες
Μελέτες που έγιναν σε ασθενείς με ημικρανίες απέδειξαν ότι το επίπεδο του Μαγνησίου στο αίμα τους και στα ερυθρά τους αιμοσφαίρια ήταν χαμηλότερο από το φυσιολογικό. Στηριζόμενοι σε αυτά τα ευρήματα πολλοί άλλοι ερευνητές χορήγησαν συστηματικά Μαγνήσιο και κατόρθωσαν να μειώσουν την ένταση και τη διάρκεια των κρίσεων ημικρανίας.
Μαγνήσιο και Οστεοπόρωση.
Το Μαγνήσιο σε ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες, βοηθά στην αύξηση της οστικής μάζας και σε βελτίωση της αντοχής των οστών. Το Μαγνήσιο βοηθά τα οστά όσο και το Ασβέστιο.
Μαγνήσιο και καρδιακές αρρυθμίες
Είναι γνωστό σε όλους μας πως η καρδιά είναι ο δυνατότερος μυς του σώματός μας, ο οποίος δουλεύει ακατάπαυστα με συστολές για να κυκλοφορεί το αίμα στο σώμα. Ως μυς, λοιπόν, επηρεάζεται αρνητικά από την έλλειψη μαγνησίου, η οποία μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τις καρδιακές συστολές και μ’ αυτόν τον τρόπο να μεταβάλλει τις φυσιολογικές λειτουργίες που πρέπει να κάνει η καρδιά. Αν το μαγνήσιο είναι ανεπαρκές, δεν επιτρέπεται η χαλάρωση του καρδιακού μυ ώστε αυτός να είναι έτοιμος για την επόμενη συστολή.
Το πρόβλημα των ταχυαρρυθμιών είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο. Στις ΗΠΑ πιστεύεται ότι πάσχουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα ιδιαίτερα άνδρες. Συνήθως οι ταχυαρρυθμίες συνδυάζονται με Υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια αλλά είναι και ιδιαίτερα συνηθισμένες και μετά καρδιακό bypass.
Μαγνήσιο και Άσθμα
Το Μαγνήσιο έχει βρεθεί ότι αναστέλλει την σύσπαση των λείων μυικών ινών, μειώνει έκκριση Ισταμίνης από τα Μαστοκύτταρα και αναστέλλει την έκκριση Ακετυλχολίνης, επομένως αποτελεί χρήσιμο φάρμακο σε ασθενείς με βρογχική σύσπαση από Ασθμα. Πράγματι μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι μπορεί να βοηθήσει σε άτομα ανθεκτικά στην κλασική θεραπεία με β-αγωνιστές, αντιχολινεργικά και κορτικοστεροειδή.
Μαγνήσιο και Καρδιακό Bypass
Παρά την εντυπωσιακή βελτίωση των χειρουργικών μεθόδων για το καρδιακό bypass η θνησιμότητα 1 χρόνο μετά την επέμβαση κυμαίνεται από 3-20 % και εξαρτάται από την προεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς και την ηλικία. Από την άλλη πλευρά, η θετική επίδραση του Μαγνησίου στον τόνο των αγγείων, οι αντιαρρυθμικές δυνατότητές του και θετική δράση του σε περιπτώσεις εμφραγμάτων έχουν ήδη περιγραφεί.
Μαγνήσιο και κράμπες των κάτω άκρων
Η κράμπα είναι μια παρατεταμένη και επώδυνη σύσπαση του μυός, που συμβαίνει ως απάντηση σε ελάχιστο νευρικό ερέθισμα. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Η έλλειψη ενέργειας στο μυ θα έπρεπε κανονικά να οδηγεί σε αδυναμία σύσπασης και όχι σε αδυναμία χαλάρωσης του μυός. Αυτό όμως που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι, ότι στη διαδικασία σύσπασης-χαλάρωσης του μυός η ενέργεια «προπληρώνεται» για τη χαλάρωση του μυός. Έτσι, μετά τη σύσπαση απαιτείται ενέργεια για τη χαλάρωση του μυός και αυτή η ενέργεια είναι που θα χρησιμοποιηθεί για την επόμενη σύσπαση.
Η επάρκεια μαγνησίου σε αυτή τη διαδικασία μεριμνά για την ύπαρξη ενέργειας για τη χαλάρωση του μυός. Έτσι, όσο συχνά συμβαίνει να πάσχουν από κράμπες, ιδιαίτερα μετά από προπόνηση, αγώνες ή γενικά κούραση και απώλεια υγρών και αλάτων, πρέπει να
σκεφτούν ότι πιθανόν πάσχουν από έλλειψη μαγνησίου. Αυτό αφορά κυρίως αθλητές και γενικότερα νέους και υγιείς οργανισμούς. Στους πρεσβύτερους οι κράμπες μπορεί να προέρχονται από σημαντικά προβλήματα υγείας.
Η απορρόφηση του Μαγνησίου επηρεάζεται:
Παράγοντες που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι οι ακόλουθοι
· Σύνδρομα δυσαπορρόφησης
· Παθολογική απώλεια γαστρεντερικών υγρών
· Νεφρικές παθήσεις - Χρόνια πυελονεφρίτιδα - Χρόνια σπειραματονεφρίτιδα - Νεφρική σωληναριακή οξέωση
· Ασιτία με μεταβολική οξέωση
· Αλκοολισμός
· Υπερπαραθυρεοειδισμός - υπερασβεστιαιμία
· Υπερανδυστερονισμός
· Οξεία πακγρεατίτιδα
· Χρόνια παγκρεατίτιδα
· Τοξαιμία ή εκλαμψία κύησης
Παράγοντες που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι οι ακόλουθοι
· Νεφρική ανεπάρκεια
· Διαβητικό κώμα
· Υποθυρεοειδισμός
· Νόσος του Addison
· Πολλαπλούν μυέλωμα
· Συστηματικός ερυθηματώδης
λύκος
· Αφυδάτωση
· Θεραπεία με μαγνήσιο
Διατροφή και μαγνήσιο
Το μαγνήσιο λαμβάνεται μέσω της τροφής. Η απορροφητικότητα του μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας και τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου. Το πλεόνασμα μαγνησίου αποβάλλεται μέσω των νεφρών.
Μαγνήσιο μπορούμε να λάβουμε και μέσω των τροφών, αφού απαντάται σε μεγάλη ποικιλία από αυτές, όπως στα φρέσκα πράσινα λαχανικά, όπου το συναντάμε πλούσιο λόγω του ότι είναι βασικό στοιχείο του μορίου της χλωροφύλλης.
Βασικές πηγές μαγνησίου είναι το κακάο, τα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, καθώς και ορισμένα μεταλλικά νερά.
Παρακάτω, ακολουθούν ανά διατροφική ομάδα, οι πλουσιότερες σε μαγνήσιο τροφές:
• Κρεατικά ή συναφή: χοιρινό λουκάνικο, συκώτι, καρδιά, αρνίσια νεφρά, κόκκινο κρέας, πιτσούνι, αυγά.
• Θαλασσινά: σαλιγκάρι της θάλασσας, βούκινο, μύδια, γαρίδες, καλαμάρια, αχιβάδες.
• Αμυλώδη: καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια).
• Λαχανικά: σπανάκι, μπρόκολο, σέσκουλο.
• Φρούτα: μπανάνα, φρέσκο σύκο, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί.
Δημητριακά: δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί και μπισκότα ολικής αλέσεως, νιφάδες βρώμης, μούσλι.
Περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στα 100γρ. καταναλώσιμης τροφής.
Αλληλεπιδράσεις
Η λήψη ψευδαργύρου σε μεγάλες ποσότητες από συμπληρώματα και όχι από φυσικές πηγές μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του μαγνησίου σημαντικά. Επίσης, αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών στη διατροφή συνδέεται με καλύτερη πρόσληψη μαγνησίου.
Η πρόσληψη φαρμάκων που περιέχουν Σίδηρο, για αναιμία, μαζί με φάρμακα που περιέχουν Μαγνήσιο εμποδίζει την απορρόφηση από το έντερο και του Σιδήρου και του Μαγνησίου, γι αυτό και πρέπει τα δύο αυτά στοιχεία να λαμβάνονται με διαφορά 3 με 4 ωρών το ένα από το άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν λαμβάνονται αντιβιοτικά όπως οι τετρακυκλίνες. Μειώνει την απορρόφηση άρα και τη δράση του digoxin (φάρμακο για την καρδιά), του nitrofurantoin (αντιβιοτικό) και μερικών ανθελονοσιακών φαρμάκων. Επίσης, αν κάποιος λαμβάνει διφοσφωνικά για την οστεοπόρωση, πρέπει να τα λαμβάνει δύο ώρες πριν ή μετά από λήψη σκευασμάτων πλούσιων σε μαγνήσιο. Τα περισσότερα διουρητικά εξαντλούν τα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό. Αν κάποιος λαμβάνει κάποιο από αυτά τα φάρμακα ή λαμβάνει συμπληρώματα πλούσια σε μαγνήσιο, πρέπει πάντα να ενημερώνει τους ιατρούς που τον παρακολουθούν.
Το Μαγνήσιο αυξάνεται με
· Ασπιρίνη
· Βιταμίνη D
· Παράγωγα μαγνησίου
· Προγεστερόνη
· Τριαμτερένη
· Λίθιο
Το Μαγνήσιο ελαττώνεται με
· Αλδοστερόνη
· Άλατα ασβεστίου
· Κιτρικά
· Διουρητικά
· Αντισυλληπτικά
· Φουρεσιμίδη.
· Αιθανόλη
· Αμινογλυκοζίδες
· Κυκλοσπυρίνη
· Φαινοτοίνη
Συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις μαγνησίου
Σύμφωνα με το RDA χρειάζονται 6mg μαγνησίου για κάθε κιλό βάρους ανά ημέρα. Έτσι, ένα άτομο 70 κιλών χρειάζεται 420mg μαγνησίου την ημέρα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Επισημαίνουμε, ότι τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά χρειάζονται περισσότερο μαγνήσιο, γιατί η παραγωγή ενέργειας στο σώμα τους είναι μεγαλύτερη και οι απώλειες περισσότερες.
· Σε mg/ημέρα
· Βρέφη 0-6 μηνών : 30
· Βρέφη 7-12 μηνών : 75
· Παιδιά 1-3 ετών : 80
· Παιδιά 4-8 ετών : 130
· Παιδιά 9-12 ετών : 240
· Άντρες 14-18 ετών : 410
· Άντρες 19-30 ετών : 400
· Άντρες 31+ ετών: 420
· Γυναίκες 14-18 ετών : 360
· Γυναίκες 19-30 ετών : 310
· Γυναίκες 31+ ετών : 320
· Εγκυμοσύνη 14-18 ετών : 400
· Εγκυμοσύνη 19-30 ετών : 350
· Εγκυμοσύνη 31+ ετών : 360
· Θηλάζουσες 14-18 ετών : 360
· Θηλάζουσες 19-30 ετών : 310
· Θηλάζουσες 31+ ετών : 320
Φυσιολογικές τιμές = 1,5 – 2,5 mEq/L
Βιβλιογραφία:
Itoh K et al. The effects of high oral magnesium supplementation on blood pressure serum lipids and related variables in apparently healthy Japanese subjects. The British J of Nutrition, 78;5:737-750, 1997.
Britton J et al. Dietary magnesium, lung function, wheezing, and airway hyperreactivity in a random adult population sample. The Lancet, 344:357-362, 1994.
MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
Αποκρούοντας τις προσβολές
Κάποιος από τον κύκλο μας, μας προσβάλλει / μας συμπεριφέρεται με
αγένεια, χωρίς να του έχουμε κάνει κάτι παρόμοιο.
Η συνηθισμένη μας αντίδραση, δηλαδή αυτή
που μας έμαθαν, είναι:
1η εκδοχή: “Πώς
μου μιλάς έτσι;” ή “ Καλά τι σου έκανα και μου μιλάς έτσι;”
(σχετικά ήπιες και αμυντικές)
2η εκδοχή: “Πώς
τολμάς σε μένα ρε …” ή “Πρόσεξε καλά και μη μου υψώνεις εμένα τη
φωνή…” (εμπρός ας παλέψουμε λοιπόν)
Η συνέχεια είναι, με βεβαιότητα, να εμπλακούμε σε καβγά
καθώς το όρισε / επεδίωξε εκείνος και η έκβαση είναι πάντοτε αβέβαιη (δεν θα βρούμε το
δίκιο μας και πάντως αν το βρούμε όχι έτσι όπως θα ταίριαζε στην υπόληψή μας).
“Αν
είναι θρασύδειλος ίσως υποχωρήσει” (σκεφτόμαστε) “αρκεί να τον εκφοβίσω κι εγώ και να του δείξω πως δεν κωλώνω”.
Τώρα όμως παίζουμε στο δικό του
γήπεδο. Μπαίνοντας στην κατάσταση θυμού, αφήσαμε τον άλλον και μάλιστα έναν
αγενή να υπαγορεύσει τη στάση μας και να επηρεάσει τα συναισθήματά μας.
Προφανώς και μας πειράζει η συμπεριφορά του αλλά γιατί να υπακούσουμε στην
αρχική μας παρόρμηση να του το δείξουμε; Γιατί να μεταθέσουμε την συνδιαλλαγή
μας από τα δικά του συναισθήματα στα δικά μας; Γιατί να αποδεχτούμε την
αμυντική στάση;
Θέλουμε να υπερασπιστούμε την
υπόληψή μας και τελικά με τον καβγά την καταρρακώνουμε διότι όλο και κάποιο
κοσμητικό θα μας ξεφύγει και αν όχι ευτυχώς, τουλάχιστον θα είναι σε όλους
ολοφάνερο δυστυχώς, ότι χάνουμε σχετικά εύκολα την αυτοκυριαρχία μας.
Τελικά έτσι, αντί να δείξουμε δύναμη, δείχνουμε αδυναμία.
Η αντίδραση που μπορούμε να μάθουμε
να προβάλλουμε, είναι:
“Κάτι
σε βασανίζει …” ή “Κάποιο πρόβλημα φαίνεται να έχεις πίσω από
αυτά που λες …”
Πού είναι η διαφορά ανάμεσα στις
δύο αντιδράσεις; Είναι στην μετάθεση πίσω σε αυτόν του ζητήματος της κουβέντας.
Στην συνηθισμένη αντίδραση, αποδεχόμενοι τον αμυντικό ρόλο ή τη στάση
αντεπίθεσης, κάνουμε σημείο αναφοράς τα “μου”, “έκανα”, “μένα”, δηλαδή τον εαυτό μας, ενώ στην
αντίδραση που μπορούμε να μάθουμε, διατηρούμε την αναφορά σε εκείνον, λέγοντας “σε”,
“έχεις”, “λες”.
Δεν μετατρέπουμε το πρόβλημά του σε δικό μας πρόβλημα.
Το λεπτό σημείο
για
- να κατανοήσουμε,
- να αποδεχτούμε και
- να εξασκηθούμε
σε αυτό το είδος αντίδρασης είναι
ότι δεν βιαζόμαστε να του ζητήσουμε λογικές εξηγήσεις και επιχειρήματα για να
υποστηρίξει τον εναντίον μας ισχυρισμό, διεκδίκηση κ.λ.π. ή το ότι κάναμε εμείς
λάθος.
Δεν πάμε στη δίκη που ετοίμασε με
εμάς κατηγορούμενους.
Αυτό που τον ρωτάμε είναι τι
πρόβλημα έχει αυτός και είναι θυμωμένος, τι δεν πάει καλά με αυτόν και όχι με
εμάς. Σε αυτό μένουμε αυστηρά σταθεροί
και επαναλαμβανόμενοι, μέχρι να αρχίσει να μιλάει κυρίως για τον εαυτό του
και το πρόβλημά του.
Προσοχή! αν ο
άνθρωπος αυτός μας ενδιαφέρει τότε δεν τρεπόμαστε σε φυγή.
Μια απάντηση
σαν κι αυτήν: “Καλά, όταν ηρεμήσεις τα
ξαναλέμε …”,
είναι φυγή και δεν έχει
καμία σχέση με την προτεινόμενη προς μάθηση αντίδραση, στην οποία παραμένουμε
στον διάλογο μέχρι να αλλάξει ή να μετριάσει την αγένειά του και να εκφράσει
πιο δίκαια το ζήτημά του.
Σημείωση: Η προτεινόμενη αντίδραση, δεν έχει αποτέλεσμα με την
πρώτη προσπάθεια, αφού ο άλλος συνήθως έχει αυτιά βουλωμένα από τον θυμό. Δεν
απαντάμε όμως σε καμιά ερώτησή του, δεν ανταποκρινόμαστε σε καμιά δήλωσή του ή
απειλή του, δεν εισπράττουμε κανέναν χαρακτηρισμό του για το πρόσωπό μας.
Μένουμε αυστηρά, σταθερά ψύχραιμοι και επαναλαμβάνουμε τη δική μας ερώτηση σε
κάθε παύση του που κάνει για να πάρει ανάσα. Δεν ενισχύουμε τον θυμό του αλλά
αφήνουμε να εκτονώνεται, χωρίς να περνάει μέσα μας ώστε να μην φαίνεται στο
πρόσωπό μας ή στις σωματικές αντιδράσεις μας, ότι πετυχαίνει να μας προσβάλει ή
να μας τρομοκρατήσει.
Βεβαίως για να μάθουμε αυτήν την
αντίδραση, πρώτα θα την κατανοήσουμε, μετά θα την αποδεχτούμε και φυσικά θα εξασκηθούμε.
Δεν είναι μια τακτική επικοινωνίας, είναι μια αλλαγή μέσα μας.
Νικόλαος Νημάς
Αύγουστος 2013
... τούτη την εποχή όλο και περισσότερους τσιτωμένους θα συναντάμε ...
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013
Ένα σπίτι. Ένα μυστικό. Ένας άντρας. Δύο αδελφές.
«ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» | Μια ταινία του Παντελή Βούλγαρη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη.
Ο Βούλγαρης με διεισδυτική και στοχαστική ματιά αφηγείται κινηματογραφικά μία ιστορία, που φωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας, τα κρυμμένα μυστικά, τις ταραγμένες σχέσεις και το κόστος της υποταγής. Για μία ακόμη φορά εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.
Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 5 Δεκεμβρίου 2013 από τη Feelgood Entertainment.
συνέχεια ... εδώ, http://selides.kastaniotis.com/2013/07/31/
Ολοκληρώθηκαν
τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη με τίτλο «ΜΙΚΡΑ
ΑΓΓΛΙΑ». Το σενάριο είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη και βασίζεται στο
ομότιτλο βιβλίο της που η ιστορία του διαδραματίζεται στο ναυτονήσι της
Άνδρου, τις δεκαετίες του ’30 και ’40. Η «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» εκδόθηκε το
1997, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, αγαπήθηκε από
χιλιάδες αναγνώστες και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.
Η πρόταση για την κινηματογράφηση έγινε στον Παντελή Βούλγαρη από
Ανδριώτες που υποστήριξαν την παραγωγή με κάθε τρόπο. Η κινητοποίηση
φορέων και κατοίκων του νησιού, η πολύπλευρη συμβολή και συμμετοχή τους
υπογράφουν την υλοποίηση της ταινίας. Η «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» μας ταξιδεύει στα
βαθειά της ανθρώπινης περιπέτειας. Ζωές που ορίζονται από τη μακρά
απουσία των ανδρών στα ποντοπόρα βαπόρια, τη μοναξιά των γυναικών στο
νησί, τις αυστηρές κοινωνικές επιταγές της εποχής. Η δουλειά, ο έρωτας,
το πάθος, η πίστη, η λησμονιά, το συμφέρον, η τύψη, ο πόλεμος, το
πένθος, όλα βολοδέρνουν στα σαράντα κύματα της θάλασσας και στις
φουρτούνες της ψυχής και της συνείδησης.Ο Βούλγαρης με διεισδυτική και στοχαστική ματιά αφηγείται κινηματογραφικά μία ιστορία, που φωτίζει τις σκιές της καθημερινότητας, τα κρυμμένα μυστικά, τις ταραγμένες σχέσεις και το κόστος της υποταγής. Για μία ακόμη φορά εμπιστεύεται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς.
Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 5 Δεκεμβρίου 2013 από τη Feelgood Entertainment.
συνέχεια ... εδώ, http://selides.kastaniotis.com/2013/07/31/
Βιβλίο: Η Εκτέλεση
Η ΕκτέλεσηΙστορικό μυθιστόρημαΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΜακέτα: Αντώνης Αγγελάκης |
|
|
Περίληψη
Ήταν ένα καυτό απομεσήμερο του 1920 – με τον ανελέητο ήλιο του Iουλίου να πυρακτώνει την οδό Bασιλίσσης Σοφίας, που τότε ακόμα λεγόταν Kηφισίας. O Ίων Δραγούμης προχωρούσε μπρος από το εκτελεστικό απόσπασμα, ακούγοντας πίσω του τις βαριές αρβύλες των οκτώ στρατιωτών που τον συνόδευαν. «Σε πειράζει να σου δέσουμε τα χέρια;» τον είχε ρωτήσει ένας λοχίας μισή ώρα πριν, όταν τον είχαν συλλάβει οι άντρες του Παύλου Γύπαρη στους Aμπελοκήπους. O Δραγούμης δεν είχε απαντήσει. Ήξερε ότι σε πέντε-δέκα λεπτά θα πέθαινε – τι ωφελεί να περνάς απ' τον έναν κόσμο στον άλλο με τα χέρια λυτά ή δεμένα; Tώρα ο ίδιος αυτός λοχίας προχωρούσε δεξιά του, με το πιστόλι στο χέρι, οδηγώντας το απόσπασμα: οκτώ αμούστακα παιδιά που ανήκαν στο τάγμα ασφαλείας του Παύλου Γύπαρη και που σε λίγο θα έκοβαν το νήμα της ζωής του. «Θα σε πάμε στο Φρουραρχείο!» του είχε πει κάποιος την ώρα που ξεκινούσαν απ' τη βίλα του Θών, όπου ήταν το τάγμα του Γύπαρη, αλλά ο Δραγούμης ήξερε ότι θα πέθαινε. Ήξερε καλά τη μυρωδιά του θανάτου, από τα δεκαεννέα του χρόνια, που την είχε γευτεί σαν εθελοντής στον πόλεμο του '97. «Ήταν χλομός αλλά ήρεμος», θα θυμόταν μετά ένας απ' τους στρατιώτες του αποσπάσματος. «Ωστόσο δεν μίλησε – δεν έλεγε λέξη. Ως το τέλος δεν ακούσαμε τη μιλιά του».Βιογραφικά στοιχεία
- Φρέντυ Γερμανός
- Ο Φρέντυ Γερμανός (1934-1999) μπήκε στο
γράψιμο 18 χρόνων. Ξεκίνησε παίρνοντας το δεύτερο βραβείο στον
Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος που καθιέρωσε ο Mπάμπης Kλάρας στη Bραδυνή. Συνέχισε τον ίδιο χρόνο ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην Ελευθερία, αργότερα ως χρονογράφος στη Mεσημβρινή της Ελένης Bλάχου κι έκλεισε τον κύκλο του στις εφημερίδες, πάλι ως χρονογράφος, αυτή τη φορά στην Ελευθεροτυπία, απ' την οποία παραιτήθηκε («πρόωρα», είπαν μερικοί) για να αφοσιωθεί στο γράψιμο.
Tο 1964 βγήκε το πρώτο του βιβλίο στο Γαλαξία, με μικρά χιουμοριστικά διηγήματα, τα οποία «δεν ήταν ακριβώς χιουμοριστικά ούτε ακριβώς διηγήματα». Ήταν το Mε συγχωρείτε, λάθος, που ως τώρα έχει ξεπεράσει τα 150.000 αντίτυπα. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι η συγγραφική του καριέρα άρχισε ουσιαστικά το 1978, όταν έγραψε τον Εχθρικό πλανήτη, μια σειρά από φανταστικά διηγήματα, κι ένα χρόνο αργότερα το Ένα γελαστό απόγευμα.
Tο 1981, με το ιστορικό του μυθιστόρημα Ακριβή μου Σοφία, άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο: «Eίναι ένα παράξενο είδος, που δεν ξέρω πώς να το βαφτίσω κι ούτε έχει βέβαια σημασία», έλεγε ο ίδιος. «Zωντανεύω τίς ιστορίες κάποιων ανθρώπων του τόπου μας που με άγγιξαν, πατώντας με το ένα πόδι στο ντοκουμέντο και με τ' άλλο στη φαντασία. Eίναι ένας καλός τρόπος για να στήσεις όρθιο τον ήρωά σου και την ίδια ώρα ν' αγαπήσεις την Ιστορία». Από το 1964 ως το 2000 εξέδωσε 29 βιβλία, που όλα βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν επιτυχίες. Το αντικείμενο, που αναφέρεται στη ζωή του Νίκου Ζαχαριάδη, είναι το τελευταίο του χειρόγραφο.
Βιβλιογραφία
- Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:
- Τερέζα, 2013
- Έλλη Λαμπέτη, 2006
- Το αντικείμενο (Νίκος Ζαχαριάδης), 2000
- Καλά νέα από την Αφροδίτη, 1999
- Γυναίκα από βελούδο, 1999
- «Ακριβή μου Σοφία...», 1999
- Ένα γελαστό απόγεμα, 1999
- Κατάστασις απελπιστική αλλά όχι σοβαρή, 1999
- ΣΑΜ, 1999
- Τρελαθήκαμε εντελώς..., 1999
- Υγρές νύχτες, 1998
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
On line press by hm365
-
Τέχνη Καθημερινή ενημέρωση ⋅ 7 Φεβρουαρίου 2020 - Η *τέχνη* της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» από 15 εικονογράφους και εικαστικούς LiFO «Το πρότζεκτ ξεκίνησε από τον Γιάννη» λέει ο Γιώργος Γούσης, που...
-
Μακεδονία Παλλάς: Προσφέρει «καινούργια θέα» μετά την ανακαίνιση - Σύνδεση δτην πηγή... '"Ναι, μπορούμε", θα ήταν η φράση με την οποία θα περιέγραφα συνοπτικά την εμπειρία μου ως μια από τις πρώτες φιλοξενούμενες του ανακ...
Hellas Magazine on line
-
Αναζητείται και στην Ελλάδα, Υψηλό Αίσθημα Ευθύνης (ΥΑΙΕ) - Ανατέλλουν στον Παγκόσμιο Χρονικό Ορίζοντα, πλήθος προβλημάτων και προβληματισμών. Καλείται λοιπόν και η Ελλάδα ως Χώρα, να παίξει τον δικό της ρόλο, ωσά...
-
Έναρξη περιόδου συντήρησης. - Έναρξη περιόδου συντήρησης. Φίλες και Φίλοι, θα γίνει επιλογή των αναρτήσεων, προκειμένου να μεταφερθούν στη νέα σελίδα μας: 2015.HellasMagazine.com
Αλλες Σελιδες
-
Ωραίο πράγμα η μπέσα άνθρωπε. - Aliki Tsikirtzi από την συλλογή της στο facebook ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ..... Ωραίο πράγμα η μπέσα άνθρωπε. Σου δίνει λόγο να περπατάς με το κεφάλι ψηλά. Να συ...
-
Πότε θα ζήσουμε στο σήμερα για να ετοιμάσουμε το αύριο; - Στην Χώρα που όλοι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, σε αυτήν την χώρα κυρίες και κύριοι, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την παράταξη που θα μας κάνει να ζήσουμε ως ...
Εχεί και Άλλους...
-
ΟΑΕΔ: Νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας εντός του Νοεμβρίου - Πηγή του Άρθρου: www.cnn.gr Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη για το νέο μεγάλο πρόγραμμα *κοινωφελούς εργασίας* σε δήμους....
-
Ζητούνται Έλληνες νοσηλευτές στη Νορβηγία - Όλες οι λεπτομέριες για βιογραφικά - Από: http://parapona-rodou.blogspot.com/2013/02/blog-post_9633.html#.UTEMfTcwC78 Η ετιαρεία εύρεσης ελληνόφωνο προσωπικού για χώρες του εξωτερικού, Gre...
-
Η ΑΓΓΕΛΙΑ σας προς Δημοσίευση - Χαίρεται. Είμαστε στη διάθεση σας, ώστε να προβάλουμε τις αγγελίες σας εντός εύλογου χρόνου και εφόσον δεν προσβάλουν το κοινό αίσθημα. Δικαίωμα στη Εν...
-
www.elafile.net
ενδιαφερον;;;
-
Βιταμίνη Α – ιδιότητες και χρήσεις - Η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, επηρεάζοντας […] Artykuł Βιταμίνη Α – ιδιότητες και χρήσεις pochodzi z serwisu Troktiko - online περιο...
-