Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Marc: Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

 
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/05/2012
Το εκλογικό δίπολο "Δεξιά - Αριστερά" αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της Marc - πρώτη που διενεργήθηκε μετά την προκήρυξη των εκλογών- και φέρνει σε απόσταση αναπνοής τη Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, τόσο το κόμμα της Δεξιάς όσο και το συμμαχικό σχήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά συσπείρωσης.
Απήχηση σε ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 23,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 13,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 5,6%, το ΚΚΕ στο 5,1% και η Χρυσή Αυγή στο 4,3%. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνάνε το 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,7%.
Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 26,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,7%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 8,1%, η ΔΗΜ.ΑΡ. στο 6,3%, το ΚΚΕ στο 5,8% και η Χρυσή Αυγή στο 4,8%. Τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω του 2%.
Σημαντικό είναι το στοιχείο των συσπειρώσεων που παρουσιάζουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς αυτά. Συγκεκριμένα, το ποσοστό συσπείρωσης της Ν.Δ. είναι στο 85%. Στο κόμμα του Αντ. Σαμαρά κατευθύνεται το 16,7% των ψηφοφόρων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το 8,3% της Χρυσής Αυγής. Από τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροδεξιάς, η Ν.Δ. κερδίζει το 21,8%.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει συσπείρωση 76,2%. Ιδιαίτερη απήχηση φαίνεται να έχει το αίτημα του σχήματος για ενότητα των αριστερών δυνάμεων του τόπου και για δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς, κάτι που αποτυπώνεται από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Έτσι, προς τον ΣΥΡΙΖΑ μετακινείται, μεταξύ άλλων, το 31,9% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 14,5% της ΔΗΜ.ΑΡ. και το 10% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Τέλος, στο ερώτημα για το τι κυβέρνηση επιθυμείτε, το 41,8% των ερωτηθέντων επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση και 28,7% κυβέρνηση της Αριστεράς. Το 23,4% θέλει κυβέρνηση Κεντροδεξιάς, ενώ ένα 6,1% των πολιτών δεν απάντησε ή δεν γνωρίζει.
Κ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;