Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Eκλογές 2012 Γκάλοπ: τι δείχνουν για την επόμενη κυβέρνηση

www.fimes.gr

Τέσσερα κόμματα εμφανίζουν σταθερά ποσοστά ή και αύξηση στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012, – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- και η τάση αυτή δείχνει, πιθανόν, και το μετεκλογικό σκηνικό.
Στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012, τα υπόλοιπα κόμματα «αιμορραγούν» προς τους δυο κεντρικούς πόλους -κεντροδεξιά, κεντροαριστερά- αλλά με πιθανότερο ενδεχόμενο να έχουμε κυβέρνηση με Βουλή οκτώ ή και εννέα κομμάτων.
Το σημαντικότερο στοιχείο των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012 που κατέκλυσαν τα Μέσα Επικοινωνίας το διήμερο είναι η μάχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση. Παρότι το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά δείχνει να κατέχει την πρώτη θέση και στις πέντε δημοσκοπήσεις εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεγαλύτερη δυναμική στο νέο δίπολο που εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή.
Είναι σημαντικό ότι οι ερωτηθέντες των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012 δίνουν το προβάδισμα νίκης στη ΝΔ, αφού το 53% πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου έναντι 32% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα όμως των δημοσκοπήσεων, «ποιό κόμμα θέλετε να βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές 2012, μόνο το 32,7% των πολιτών απαντούν θετικά για τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις δυο μονάδες πίσω. Αυτό δείχνει ότι η δυναμική των κομμάτων θα κριθεί ως την τελευταία στιγμή και η πρωτιά δεν πρέπει να θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένη.
Είναι σημαντικό ότι το ΚΚΕ δείχνει στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012 να λεηλατείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και χάνει σημαντικές δυνάμεις (χάνει από 2,19% έως και 4%) αφού οι ψηφοφόροι του δείχνουν να γοητεύονται από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς.
Προβληματική δείχνει και η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων που χάνουν προς τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ έως και 5,2%. Ετσι μπορεί να εξηγηθεί η απώλεια στελεχών, αυτό το σαββατοκύριακο, προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Απώλειες στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2012 σημειώνει και η Χρυσή Αυγή, τα μικρότερα κόμματα (Οικολόγοι, ΛΑΟΣ) συμπιέζονται κάτω από την πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ενώ ελπίδες να εισέλθουν στη Βουλή έχουν ο Θάνος Τζήμερος και ο Στέφανος Μάνος αφού το κόμμα Δημιουργία Ξανά φλερτάρει με το 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;