Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αρχαία Ελληνικά στη Βρετανία

http://www.prothselida.com/2010/11/blog-post_23.html

http://www.classicsforall.org.uk/wp-content/uploads/default.jpg 

Τι κοινό έχουν οι 
δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ ;
Υποστηρίζουν την εισαγωγή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στην διδακτέα ύλη 100 δημόσιων σχολείων της Βρετανίας έως το 2020 !!!
 Και τι κάνουμε στην Ελλάδα; Πρώτο και καλύτερο το Εθνικό θέατρο!
Λέει ο Β. Αρδίτης: (διευθυντής της σχολής του Εθνικού Θεάτρου)
«Ενα από τα πράγματα που αλλάξαμε στη σχολή είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσει ο υποψήφιος κομμάτι αρχαίας τραγωδίας. Ζητάμε ένα κομμάτι κλασικού (που μπορεί να είναι και τραγωδία) κι ένα σύγχρονου θεάτρου.

Οι Βρετανοί είναι ...λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας και το δείχνουν με εκστρατεία που διοργανώνουν για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία.
 Επικεφαλής της εκστρατείας είναι η ιστορικός, συγγραφέας και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς η οποία έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.classicsforall.com, όπου τα σχολεία που θέλουν να συνεργαστούν με καθηγητές αρχαίων ελληνικών ή λατινικών μπορούν να αναζητήσουν εκεί το προσωπικό αλλά και κατάλληλα βιβλία.

Συνέχεια.:....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;