Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

 από.: http://www.skai.gr/news/politics/article/202349/meta-ti-mia-xekinoun-oi-diereunitikes-diadikasies/

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος προκειμένου να ανακοινώσει το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών στον Κάρολο Παπούλια.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 2 το μεσημέρι ο Λουκάς Παπαδήμος προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του ενώ στις 3 μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα λάβει τη διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια.

Ως την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές προσπάθειες, διαφορετικά διερευνητικές θα λάβουν ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος και στην συνέχεια του τρίτου.

Αν αποτύχουν και οι τρεις τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών δυνάμεων σε μια συνάντηση η οποία στόχο έχει να επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Στις 4 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 5 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Η ΝΔ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 18,85% και 108 έδρες, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται δεύτερος με 16,78% και 52 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει σημαντική μείωση των ποσοστών του με 13,18% και 41 έδρες.
Στους κερδισμένους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 10,60% και 33 έδρες και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,97% και 21 έδρες και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,10% και 19 έδρες.
Εκτός Βουλής έμειναν ο ΛΑΟΣ με 2,90%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,93% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,56%.
Διαβάστε ΕΔΩ τι λέει το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;