Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

EΛΛAΔA - PΩΣIA 69-73 Mπράβο, χάσαμε!



Για το θεαθήναι αποδείχτηκαν οι δηλώσεις των Ελλήνων παικτών πως θα έπαιζαν για τη νίκη χθες κόντρα στη Ρωσία, στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ, καθώς τελικά επικράτησε η ψυχρή λογική του κυνισμού (και η Ελλάδα ηττήθηκε εύκολα με 73-69, τερματίζοντας στην 3η θέση του 3ου ομίλου.

Παρ’ όλα αυτά η χώρα μας δεν κατάφερε να αποφύγει το άμεσο συναπάντημα με τους Ισπανούς, στους «16» αύριο (9 μ.μ., ΕΤ1), ωστόσο, εφόσον προκριθεί στους «8» θα αποφύγει τις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί και η Γαλλία (και καλά -μας- έκανε) επέλεξε με τη σειρά της, όπως και η Ελλάδα, να διαλέξει (ή, καλύτερα, να αποφύγει) αντίπαλο μέσω της ήττας της από τη Νέα Ζηλανδία με 82-70. Μόνο που, όπως και πέρυσι με το κατά λάθος καλάθι του Ντε Κολό κόντρα στην Ελλάδα στην εκπνοή, δεν τα κατάφεραν όπως τα είχαν σχεδιάσει. Με αφελείς αντιδράσεις στο τέλος «κατόρθωσαν» να ηττηθούν με 12 πόντους διαφορά με τρίποντο στην εκπνοή, και έτσι στην τριπλή ισοβαθμία με Ισπανία και Νέα Ζηλανδία οι Ισπανοί κατέληξαν 2οι, οι Νεοζηλανδοί 3οι και οι Γάλλοι (θα ήταν 3οι αν έχαναν μέχρι 11 πόντους) 4οι. Έτσι, στους «16» οι Νεοζηλανδοί θα αντιμετωπίσουν πλέον τους Ρώσους, ενώ οι Γάλλοι τους... οικοδεσπότες Τούρκους. Αν είναι να επιλέξεις, τουλάχιστον κάν’ το χωρίς να... χαντακωθείς.

Το καλύτερο σενάριο και τα παραδοσιακά ντέρμπι

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μοιάζει και η καλύτερη για την Ελλάδα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Αφενός σε μεγάλο βαθμό «απενοχοποιείται» πλέον η συνειδητή χθεσινή επιλογή μας, εφόσον βρίσκουμε απέναντί μας έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο όπως η Ισπανία, την οποία έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε μετά από διαδοχικές καθοριστικές ήττες την τελευταία τετραετία. Ή (βελτιωνόμαστε, ανακτάμε το ρυθμό μας και) τους κερδίζουμε συνεχίζοντας περήφανοι ή (συνεχίζουμε την υποτονική έως τώρα παρουσία μας και) επιστρέφουμε έχοντας αποτύχει στη διοργάνωση. Αφετέρου αν περάσουμε την Ισπανία, ανοίγει ο δρόμος της διάκρισης, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης βρίσκουμε μπροστά μας το νικητή του Σερβία - Κροατία και όχι τις ΗΠΑ, ενώ αν φτάσουμε στα ημιτελικά πιθανότατα την Τουρκία. Στο εξής όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη. Οι αγώνες της φάσης των «16» ξεκινούν αύριο, με τις αναμετρήσεις Σερβία - Κροατία (6 μ.μ., ΕΤ1) και Ελλάδα - Ισπανία (9 μ.μ., ΕΤ1), οι νικητές των οποίων αναμετριούνται στα προημιτελικά. Την Κυριακή διεξάγονται οι αναμετρήσεις Τουρκία - Γαλλία (6 μ.μ., ΕΤ1) και Σλοβενία - Αυστραλία (9 μ.μ., ΕΤ1), οι νικητές των οποίων θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά. Τη Δευτέρα διεξάγονται τα ΗΠΑ - Αγκόλα και Ρωσία - Νέα Ζηλανδία (οι νικητές αγωνίζονται μεταξύ τους στους «8») και την Τετάρτη τα Λιθουανία - Κίνα, Αργεντινή - Βραζιλία (οι νικητές παίζουν μεταξύ στους «8»).

«Περήφανος για τους παίκτες μου»

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό ματς, λίγα μπορεί να πει κανείς, με την Ελλάδα να αφήνει τους Ρώσους να ξεφύγουν στο 1ο και στο 3ο δεκάλεπτο και να μαζεύει τις διαφορές στο 2ο και στο 4ο, δείχνοντας πως θα μπορούσε να παίξει... αν ήθελε. Ο προπονητής των Ρώσων Ντέιβιντ Μπλατ ήταν έξαλλος: «Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Οι παίκτες της Ελλάδας αγωνίζονται στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους και έχουν τεράστια συμβόλαια. Τι στο διάβολο έκαναν σήμερα; Οι παίκτες μου δεν έχουν τέτοια συμβόλαια αλλά έπαιξαν για να κερδίσουν και είμαι περήφανος γι’ αυτούς». Ο Γιόνας Καζλάουσκας προσπάθησε να... βγει και από πάνω: «Ο Μπλατ ίσως ήθελε να χάσει και τώρα λέει βλακείες. Αυτό δεν είναι σωστό. Αν ήθελε να χάσει, ας ερχόταν να μας το πει πριν από το τζάμπολ. Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα μου, όμως αυτά συμβαίνουν. Και από την Τουρκία χάσαμε επειδή δεν παίξαμε καλά. Όλα αυτά είναι μ...ς, εφόσον δεν ξέραμε με ποιον θα παίξουμε».

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-30, 43-59, 69-73.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 5 (1), Ζήσης 11, Σπανούλης 8 (2), Καλάθης 3, Πρίντεζης 4, Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Σχορτσανίτης 16.

ΡΩΣΙΑ: Βοροντσέβιτς 10 (2), Κολέσνικοφ, Μπίκοφ 4, Φριτζόν 8 (2), Καούν 8, Ζουκανένκο 6, Πονκρασόφ 4, Μόνια 6, Κβοστόφ, Βορονόφ 9, Μοζγκόφ 18. Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;