Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΚΕ - ΟΤΕ

Η ιστορία μας

Η παράταξή μας από ιδρύσεώς της τροφοδότησε το συνδικαλιστικό κίνημα με αρχές, θέσεις, στελέχη και αγώνες. Οι αξίες της και οι ιδέες της με συνέπεια και συνέχεια υπηρέτησαν το Σ.Κ. και τους εργαζόμενους στη δύσκολη ταξική πορεία τους. Προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε, αναπτύχθηκε με γνώμονα το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας και του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι χρήσιμο λοιπόν στη σημερινή συγκυρία, να επαναπροσδιορίσουμε κάνοντας ουσιαστικά μια νέα αρχή για όλα όσα πιστεύουμε, όλα για όσα αξίζει να αγωνιστούμε.

Οι βασικές μας θέσεις

Απορρίπτουμε τη χειραγώγηση και ποδηγέτηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναγνωρίζουμε τη ισοτιμία των κοινωνικών εταίρων και αναζητούμε μια νέα συμφωνία με την διοίκηση του ΟΤΕ.

Αγωνιζόμαστε για την διατήρηση και επέκταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Απορρίπτουμε την παραδοσιακή λογική συγκρότησης της παράταξης στη βάση διαπροσωπικών σχέσεων και εκλογικής πελατείας.

Αρνούμαστε την αντίληψη της παράταξης στελεχών, γιατί περιθωριοποιεί τα μέλη ευνοεί τις στοιχίσεις και τις προσωπικές πολιτικές, γραφειοκρατικοποιεί τις λειτουργίες, υποκαθιστά το συλλογικό με το ατομικό, τις υγιείς εσωτερικές αντιπαραθέσεις με προσωπικές αντιπαλότητες, για τη νομή και κατανομή της εξουσίας.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια μετατροπής της, σε "παράταξη ειδικών, όπου το τεχνοκρατικό επιβάλλεται στο πολιτικό, τα οικονομικά και υπηρεσιακά μεγέθη στις ταξικές και συνδικαλιστικές αξίες, οι " μελέτες " στις κοινωνικές διεργασίες. Είναι πια πασιφανές, ότι σήμερα, όσο αναγκαία είναι η τεχνοκρατική γνώση, άλλο τόσο είναι αναγκαία η λαϊκή-συνδικαλιστική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;