Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Μουσείο ίδρυσε ο Ε.Βαρλάμης στη Βιέννη


Δημοσιεύτηκε στις 26 June 2009 από τον Απόστολος Παπαποστόλου

O διεθνούς φήμης καλλιτέχνης κ αρχιτέκτονας, Ευθύμιος Βαρλάμης έπειτα από προσωπική εργασία 6 χρόνων ίδρυσε στην Αυστρία ένα συναρπαστικό μουσείο 15.000 τ.μ, αφιερωμένο στην εμπειρία της τέχνης. Τα εγκαίνια του μουσείου που έχει ως θέμα τη Φύση και τη διαρκή διαδικασίας της εξέλιξης , θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Ιουνίου με πολλούς προσκεκλημένους από το χώρο της τέχνης, ενώ την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, Dr Erwin Proll.
Το Αrt Museum Waldviertel, όπως ονομάζεται το μουσείο, περιβάλλεται από ένα περίβλεπτο και ευρύχωρο πάρκο γλυπτικής,ενώ τα υλικά των εκθεμάτων είναι γνώριμα για τον κόσμο αγγίζοντας τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του. Ο Ευθύμης Βαρλάμης χρησιμοποιώντας φως και ήχο δημιουργεί εντυπωσιακά σκηνικά με αντικείμενα, ζωγραφιές, γλυπτά και εγκαταστάσεις. Παράλληλα παρουσιάζει μια καλλιτεχνικη- ποιητική εικόνα των μυστικών της φύσης μέσα από πολλά έργα τεχνής διεθνών καλλιτεχνών.
Ο καταξιωμένος καλλτέχνης, Ευθύμης Βαρλάμης, μίλησε στην ΕΡΑ5 - Φωνή της Ελλάδας, για την ίδρυση του προσωπικού του μουσείου λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρόκειται για μια επανάσταση στο χώρο της τέχνης. Το μουσείο συμβάλλει στη δημοκρατικοποίηση της τέχνης, αφού είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους καλλιτέχνες χωρίς να θέτει τα αυστηρά κριτήρια των γκαλερί. Ο στόχος του μουσείου είναι ανθρώπινος, θέλω δηλαδή οι άνθρωποι που το επισκέπτονται να φεύγουν ευτυχισμένοι και να συνειδητοποιούν ότι η ζωή είναι δημιουργία» .
Πηγή: voice of greece

Αναδημοσίευση από greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;