Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

«TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»


Εκμετάλλευση του ονόματος του Οργανισμού

«TΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

και παρενόχληση ευαισθητοποιημένων πολιτών

Είναι φανερή η προσπάθεια ορισμένων επιτήδειων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία των πολιτών για τα παιδιά. Τους τελευταίους μήνες έχει υποπέσει στην αντίληψη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το φαινόμενο της παρενόχλησης ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, είτε προσωπικά είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους για τη «δήθεν» ενίσχυση του Οργανισμού μας.

Συγκεκριμένα, ανυποψίαστοι πολίτες λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις ή δέχονται επισκέψεις στο χώρο της διαμονής τους, από άτομα που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Οργανισμού και, επί παραδείγματι, υπό το πρόσχημα «κληρώσεων» ή μέσω της πώλησης ειδών «για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού», τους αποσπώνται χρηματικά ποσά. Εντύπωση προκαλεί στον Οργανισμό το γεγονός ότι τα εν λόγω άτομα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο και ηλικία) των παιδιών των οικογενειών! Σε άλλες περιπτώσεις, οι πολίτες είναι αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων που τους προτρέπουν να τα προωθήσουν, καθώς με την αποστολή κάθε μηνύματος ο Οργανισμός μας θα ενισχύει οικονομικά την – υποτιθέμενη – «οικογένεια με παιδί που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας ή και διαβίωσης».

Είναι πολύ σημαντικό, καθένας μας να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κρούσματα με την απαραίτητη κρίση και υπευθυνότητα. Η προσπάθεια κάποιων να κερδοσκοπήσουν επενδύοντας πάνω στην ευαισθησία και στη φιλανθρωπία των συμπολιτών μας αποτελεί σοβαρό αδίκημα. Τα πραγματικά περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Οργανισμός μας χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και κάθε προσπάθεια μείωσης της σοβαρότητάς τους θεωρείται εγκληματική.

Διαψεύδουμε, λοιπόν, κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του Οργανισμού μας σε αντίστοιχες παρενοχλήσεις. Το Χαμόγελο του Παιδιού, πράγματι, στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (όπως μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά και στην ιστοσελίδα μας), αλλά ποτέ με τρόπο που να θίγει την αξιοπρέπεια του παιδιού και της οικογένειάς του. Ο σεβασμός προς την οικογένεια και το παιδί αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας και βασικό γνώμονα σε κάθε μας δράση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

Κεντρική Υπηρεσία:

Στουρνάρη 16, Αθήνα 10683

Τηλ.: +30 210 3306140 - Fax.: +30 210 3843038

E-mail: info@hamogelo.gr - URL: www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;