Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Κουράστηκες να κουράζεσαι; (από την www.kathimerini.gr)

Σε πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι περίπου 4 στους 10 ενήλικους θεωρούν πως η έλλειψη ευεξίας και το αίσθημα κούρασης ναρκώνουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Όπως εξηγεί ο Ανδρέας Θωμόπουλος, ενδοκρινολόγος διαβητολόγος- κλινικός διαιτολόγος, αν αποκλειστεί ο οργανικός παράγοντας, αίσθημα ατονίας προκαλούν:
- Η στέρηση ύπνου: Μπορεί να οφείλεται στις αϋπνίες ή στο πιεσμένο πρόγραμμα εργασίας που σας αναγκάζει να κοιμάστε αργά και να ξυπνάτε νωρίς. Πάντως, οι πνευματικές και οι σωματικές ικανότητες μειώνονται δραστικά με λιγότερες από 8 ώρες ύπνου.
-Τα αρνητικά συναισθήματα: Το άγχος ή το παρατεταμένο στρες εξαντλούν τον οργανισμό, με συνέπεια ακόμα κι αν δεν...σκάβετε, να αισθάνεστε έτσι και χειρότερα.
- Η κακή διατροφή: Στερεί από τον οργανισμό πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, υδατάνθρακες. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες Α, C, D, μαγνήσιο και μαγγάνιο. -Τα ταλαιπωρημένα μάτια: Είτε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το ξενύχτι ή την τηλεόραση κάνουν όλο το σώμα να αισθάνεται εξαντλημένο. η καλύτερη λύση είναι τα συχνά διαλείμματα.
-Οι συχνές νυχτερινές έξοδοι: Οδηγούν σε έλλειψη ύπνου και σε συνδυασμό με το πλούσιο φαγητό, το αλκοόλ και πιθανότατα το ανεξέλεγκτο κάπνισμα, αδειάζουν τις μπαταρίες σας.

Από "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

On line press by hm365

Hellas Magazine on line

Αλλες Σελιδες

Εχεί και Άλλους...

www.elafile.net

μας βλεπουν από ...

Free counters!

ενδιαφερον;;;