Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;
Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως
το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από
τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.
Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει
το σωστό τρόπο.
Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να
τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να
το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..
Και αυτό, γιατί
ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ,
ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε
νερό για 14 χρόνια !!!
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα
στους φίλους σου, το
περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.
Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας!!!
Γιώργος Καρούντζος
Χημικός. Μηχ., PhD
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ΣΕΥ
Ευχαριστούμε τον Βασίλη διότι μας μεταβίβασε το μήνυμα.
Τέχνη Καθημερινή ενημέρωση ⋅ 7 Φεβρουαρίου 2020
-
Η *τέχνη* της «Μπαλάντας της Τρύπιας Καρδιάς» από 15 εικονογράφους και
εικαστικούς
LiFO
«Το πρότζεκτ ξεκίνησε από τον Γιάννη» λέει ο Γιώργος Γούσης, που...
1 σχόλιο:
Καλησπέρα...σας!
Πολύ-πολύ χρήσιμο το ποστάκι σας.
Ούτε είχε περάσει από το μυαλό μου ότι ένα λίτρο καμμένου λαδιού,κάνει τόση ζημιά στο περιβάλον.Θα το λάβω σοβαρά υπ'όψην μου εις το εξής.
Λία
Δημοσίευση σχολίου